Erdem KÖSE/GAZİPAŞA (Antalya), () - ANTALYA'nın Gazipaşa İlçei'nde yalnız yaşadığı belirlenen 80 yaşlının evi, Kaymakamlık tarafından 1 yıl süreyle temizlenecek.
Gazipaşa Kaymakamlığı'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın onayıyla başlattığı 'Yalnız Değilsiniz, Yanınızdayız' projesi kapsamında Çalıpınar Köyü'nde eşini 40 yıl, oğlunu da 15 yıl önce kaybettiği için yalnız yaşayan 83 yaşındaki Emine Öten'in evinde temizlik ve bakım çalışması yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından oluşturulan ekip, gözleri görmeyen Emine Öten'in yaşadığı tek odalı evde temizlik yaptı. Evdeki eşyaların dışarı çıkarılmasıyla başlayan çalışmalar kapsamında ev tamamen silinip temizlendi. Bulaşık ve çamaşırları da yıkayan temizlik ekibi, kışlık yakacak olarak hazırlanan odunları da uygun şekilde istifledi.
SYDV personeline teşekkür eden Emine Öten'in yeğeninin eşi Mahperi Serter, "Yengem, eşini ve oğlunu oturduğu evde kaybetti. Bu nedenle başka eve taşınmıyor" dedi.
80 KİŞİNİN EVİ TEMİZLENECEK
Proje hakkında bilgi veren Kaymakam Muhittin Pamuk, ilçe genelinde yardıma muhtaç 80 kişi tespit ettiklerini söyledi. 1 yıl süreyle tespit edilen bu kişilerin evlerini belirli aralıklarla temizleyeceklerini ve ihtiyaçlarını karşılayacaklarını anlatan Kaymakam Pamuk, "Proje için araç kiralayıp, çamaşırhane kurduk. 5 kişiden oluşan temizlik ekibi oluşturduk. Amacımız yardıma muhtaç kişilere yalnız olmadıklarını hissettirerek, devletin sıcak yüzünü göstermek. Başarıya ulaşırsak bu projeyi sürekli hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

EK(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)