Ayşenur YAMAN/DÜZCE, () - DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde Kızılay Konukevi'nde kalan yaşlılar, gençlerle el ele vererek Çanakkale şehitleri ve Yaşlılar Haftası nedeniyle bando eşliğinde yürüdü.
Kızılay Akçakoca Konukevi'nin organizasyonu ile yaşlılar ile gençler buluştu. 'Yaşlı Genç El Ele' yürüyüşü kapsamında konukevinde kalan 47 yaşlıdan 25'i yürüyüşe katıldı. Tekerlekli sandalyeleri ve bastonlarıyla yürüyüşe katılanlara gençler yardımcı oldu. Yürüyemeyecek durumda olan ancak etkinliğe katılmak isteyen yaşlılar ise ambulans ile taşındı. Çanakkale şehitlerini anma ve Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen yürüyüş kapsamında yaklaşık 100 kişi, Türk bayraklarıyla Mustafa Açıkalın Ortaokulu bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde Hükümet Meydanı'na yürüdü. Atatürk anıtının önünde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okundu. Konukevinde kalan 86 yaşındaki Ahmet Uysal yaptığı konuşmada, "99 yıl önce büyük askerler bu ülkeyi Türk milletine bahşetmişler. Bugün bu mutluluğu onlara borçluyuz" dedi.
Kızılay Konukevi Müdürü Galip Kabaklarlı ise "Bu anlamlı günde iki etkinliği gençlerle birlikte kutlamak istedik" diye konuştu.

AY(MÇ/BT) (FOTOĞRAFLI)