Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, ()- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik eski bakanı Yaşar Okuyan, Soma olayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 2 gün aynı gömleği giydiğinin konuşulmasını eleştirerek "Gölcük, Düzce depremlerinde üzerimdeki tişört ve alttaki pantolonu 15 gün üstümde taşıdım. Demek bakanlık böyle bir şey. Biz bakmışız, bunlar bakan olmuş" dedi.

Eskişehir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yaşar Okuyan, facianın yaşandığı Soma'ya gittiğini ve orada incelemelerde bulunduğu söyledi. Okuyan, "Soma'daki hadisenin özetin özeti katliamdır. Ben 3,5 sene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptım. Bu konular bizim bakanlığın içinde olan konular. Her kesimden birçok insanla görüştük. Bunun adı katliamdır, iş kazası değildir. İş cinayeti bile değil, iş cinayeti bir tane, 2 tane dersiniz. Bunun adı katliamdır ve katliamın sorumlusu siyasi iktidardır, sermayedir ve sendikadır" diye konuştu.

Soma'da ölenlerin sayısının açıklanan 301 rakamının üzerinde olduğunu öne süren Okuyan "Ama öyle 350-400-500 rakamlar değil. Ama öyle sanıyorum ki, bir 7-8 kaybı koskoca devlet, hükümet fark etmedi. İsimleri de var. Cenaze var ama o listenin içinde yok" dedi.  Yaşar Okuyan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Soma'da 2 gün aynı gömleği giymesi ve çay simitle karnını doyurmasının konuşulmasını eleştirdi. Okuyan şöyle konuştu:

"Bir yandaş televizyon kanalında 2 tane yandaş gazeteci. 'Düşünebiliyor musunuz bir bakan 2 gün gömlek değiştiremedi. 2 gün çay ve simitle karnını doyurdu' gibi bir şeyler söyledi. Tabi ben tüylerim diken diken oldu. Gölcük depreminde, Düzce depreminde ben üzerimdeki tişört ve alttaki pantolonu 15 gün üstümde taşıdım. Çay ve simit ne demek? Demek bakanlık böyle bir şey. Biz bakmışız, bunlar bakan olmuşlar."

EK(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)