ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde Emin- Kübra Mermi çiftinin 14 hafta erken doğan ve doktorların 'yaşama şansı çok az' dediği üçüzler, 2 yaşına girdi.
Her biri 900 gram dünyaya gelen ve  2 ay kuvözde yaşadıktan sonra yaşama tutunan üçüzler, 1 yıl sonra normal kilolarına kavuştu. Mermi ailesi, üçüzler için 2'nci yaşına basmaları nedeniyle tüm ailenin katıldığı doğum gününde doğum günü pastası kesti. Üçüzler Hamza Yiğit, Muhammet Efe ve Fatma Zümra ikinci yaşına girmenin mutluluğunu yaşarken, aile de bebekleriyle birlikte bu mutlu anın heyecanını paylaştı.
Özel bir şirkette şoför olarak çalışan baba 29 yaşındaki Emin Mermi duygularını şöyle dile getirdi:
"Çocukların bakımında başlarda çok sorun yaşamasak da onlarla birlikte olmak ve büyüdüklerin görmek büyük mutluluk. Daha çok annesi ve babaannesi ilgileniyor. Ben çalıştığım için fazla zaman ayıramasam da, evde olduğum zaman kesinlikle bütün sorunlarıyla ilgileniyorum. Üçüz çocuk sahibi olmak çok güzel, çok farklı bir duygu ve bu duyguyu herkesin tatmasını isterim. Üçüzlerimiz 2 yaşına girdi ve bizler de tüm ailemizle birlikte güzel bir yaş günü yapmak istedik."
'BAKIMLARI BİRAZ ZOR AMA'
Üçüzlerin annesi 26 yaşındaki Kübra Mermi de, doğduklarında doktorların "Yaşamaz" dediği bebekleriyle 2'nci yaşı kutlamanın sevincini ve heyecanını yaşadığını dile getirerek şöyle dedi:
"Çocuklarımın 2'nci yaşına girmesinden dolayı çok mutluyum. Her sorunu ile ben ilgileniyorum. Bakımları biraz zor ama Allah bize üçüz nasip etti bizler de çok mutluyuz. Kayınvalidem bakım konusunda bana çok yardımcı oluyor. Doğduklarında, 2 ay boyunca kuvözde kaldılar. O süre zarfında doktorlar yaşamaları için pek umut vermiyorlardı. Ama çok şükür bugünleri gördük. Üçü de çok sağlıklı ve mutlu."