İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi'nde yapılan altyapı ve üstyapı iyileştirme çalışmaları sırasında vatandaşlar, 'Dikkat çalışma sahasına girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelalarına aldırış etmeden inşaat alanına giriyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Nisan ayı başında başlayan ve yaklaşık 3 ay sürmesi planlanan İstiklal Caddesi 'Cadde AVM' çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Trafiğe kapatılarak 'Cadde AVM' yapılacak olan bölgedeki altyapı ve üstyapı çalışmaları sırasında herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için vatandaşları uyarmak amacıyla belirli noktalara yerleştirilen 'Dikkat çalışma sahasına girmek tehlikeli ve yasaktır' tabelalarına kimse dikkat etmiyor.
Kazı alanında çalışan dozer, kamyon ve kepçelere aldırış etmeden yoldan geçen vatandaşlar ve araçlar, kazaya da davetiye çıkartıyor. Vatandaşların bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını bekleyen işçiler ise herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için büyük özen gösteriyor. Yaklaşık 3 ay sürecek çalışmalar kapsamında cadde üzerindeki altyapı, tretuarlar ve estetik görüntüleri yok eden şehir mobilyaları dahil yer şeyin değişeceği, güzergah üzerindeki tüm binaların dış cephelerinin mantolama yöntemi ile yenileneceği ve araç trafiğine tamamen kapatılacak olan güzergah 'Cadde AVM' adı altında alışveriş koridoru haline getirilecek.

İA(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)