Nermin UÇTU/MANİSA, () - MANİSA Huzurevi Vakfı Dinlenme Evi’nde huzur bulmaya gelen Hayrullah-Sonay Duryılmaz ve Ünlü-İrfan İzanlı çiftçi huzurevinde ikinci baharlarını yaşıyor. Huzurevinde tanışıp evlenen ve aşkı bulduklarını anlatan 70’lik çiftler, huzurevinden ayrılmayarak hayatlarını burada sürdürüyor.
Manisa’da 45 yaşlının hayatını sürdürdüğü Huzurevi Vakfı Dinlenme Evi yaşlı çiftlerin aşk yuvası oldu. 27 yıl önce hayırsever desteği ile kurulan dinlenme evi bugünlerde huzurevinde tanışıp evlenen çiftleri ağırlıyor. 15 yıl önce huzurevinde tanışıp evlenen Hayrullah- Sonay Duryılmaz çifti eşlerinin ölümünden sonra yerleştikleri huzurevinde aşkı yeniden bulduklarını anlattı. 84 yaşındaki Hayrullah Duryılmaz, "İyi ki eşimle evlenmişim, yalnızlığımızı paylaşıyor, birbirimize olan sevgimizi her geçen gün büyütüyoruz. Sevgi bizim için uyanıp birbirimize günaydın demekle başlıyor ve akşam yatıncaya kadar devam ediyor. Burada ikinci baharımı yaşıyorum" dedi.
Huzurevinin bir diğer çifti Ünlü-İrfan İzanlı da 4 sene önce huzurevinde hayatını birleştirdi. Yaşlı çift huzurevinde yeniden evlenmeyi düşünmedikleri ancak birbirlerine aşık olduklarını belirterek, "Buraya huzur bulmaya geldik, aşkı bulduk" dedi.
YAŞLILAR YENİDEN HAYATA BAĞLANIYOR
Huzurevi vakfı dinlenme evinde yaşayan yaşlıların hayattan kopmamaları için birçok etkinlik düzenlediklerini anlatan Huzurevi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Bedriye Aksakal, kentin gönüllü kadınları sayesinde vakfın ayakta durduğunu söyledi. Huzurevinde Celal Bayar Üniversitesi Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Duygu Ilgın eşliğinde taş boyama ve renkli mum üretimi yaparak rahatlıyor.

NU(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)