Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından yürütülen çocukların suça karışmasının önlenmesini amaçlayan SODES destekli 'Yarınlara Umut' projesi sona erdi. Proje sonunda; çeşitli branşlarda açılan kurslara katılarak suçtan uzak durması sağlanan 40 çocuğa sertifikaları törenle verildi.
10 Nisan 2013'te, çocukların suça karışmasının önlenmesi amacıyla 'Yarınlara Umut' isimli proje başlatıldı. Kalkınma Bakanlığı’nın finanse ettiği Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında; 20 çocuk doğalgaz tesisatçılığı, 10 çocuk yüzme ve rehberlik, 10 çocuk ise bağlama kursunda eğitim aldı.
Sona eren projeye katılan öğrencilere sertifikalarının dağıtımı için bugün tören düzenlendi. Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Emniyet Müdür Yardımcıları Ali Ergün ve Murat Özbay, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü Nihat Akyol, şube müdür ve amirleri ile kursiyerler katıldı.
Törende; içeriği ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verilen proje kapsamında meslek sahibi olan 40 kursiyere sertifika ve hediyeleri dağıtıldı.

MB (HK/BT) (FOTOĞRAFLI)