AFYONKARAHİSAR'daki 5 yıldızlı oteller yarı yıl tatilinde yüzde yüz doluluğa ulaştı. Oteller, özellikle çocuklara birbirinden renkli etkinliklerle eğlenceli bir dinlenme olanağı sunuyor.
Yılda ortalama 1.5 milyon kişiyi ağırlayan Afyonkarahisar'daki termal tesisler, okulların kapanmasıyla tam doluluk keyfini yaşamaya başladı. Türkiye'nin toplam termal yatak kapasitesinin yüzde 33'ünü 20 bin yatakla bünyesinde bulunduran Afyonkarahisar'da, 5 yıldızlı otellerin sömestir tatilinde sabit fiyat uygulamasına rağmen tatilciler termal turizm sektörünün yüzünü güldürdü.
MİNİKLERE ÖZEL
Özel eğlence programları ve aktivitelerle renklendirilen yarı yıl döneminde en büyük hazırlık minikler için yapıldı. Minik tatilciler, çocuk havuzunda veya anne ve babalarıyla birlikte dış havuzda yüzme fırsatı da buluyor. Zaman zaman hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Afyonkarahisar'da sıcak termal suyla dolu havuzda yüzen minikler, kışın üşümeden açık havada yüzmenin mutluluğunu yaşıyor.
Tatilin başlamasıyla birlikte yüzde 100 doluluğa ulaştıklarını anlatan Oruçoğlu Termal Resort Hotel Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Burcu Elçi Nohutlu, misafirlerine keyifli ve sağlık bir dolu tatil sunduklarını söyledi.
Sömestir boyunca her akşam klarnetin usta isimlerinden Türkan Kandıralı ve ekibi Maxim'le misafirlerine keyifli anlar yaşatan 5 yıldızlı Budan Termal de miniklere pek çok seçenek sunuyor. Tatilde misafirlerini Dursun Ali Erzincanlı ve Ömer Döngeloğlu sohbetleriyle ağırlayan Korel Termal, küçük tatilcilere karne sürprizleri sunuyor.
Günün hemen her saatinde animasyon şovları hazırlayan İkbal Termal ise karne hediyesini Ofium Alışveriş Merkezi oyun parkıyla veriyor.
OTELLER DOLU
Afyonkarahisar Termal Turistik Otel İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Acar, 5 yıldızlı termal otellerin yüzde yüz doluluk oranına ulaştığını söyledi. İl genelindeki yıldızsız termal tesislerin doluluk oranının yüzde 85'lere ulaştığını ifade eden Acar, termal tesislere erken rezervasyon yaptıranların daha uygun şartlarda tatil yapabildiğini anımsattı. Erken rezervasyon sisteminin turizmcinin de önünü görmesini sağladığını vurgulayan Acar, "Son yıllarda Türk insanı çalışma zamanı çalışma, iş zamanı iş, tatil zamanı tatil yapmayı öğrenmeye başladı. Bu Avrupa'da uzun yıllardır olan bir mantık. Türk insanı da bu mantığı kabul ediyor. Erken rezervasyon yaptırarak hem daha ucuza tatil yapabiliyor hem de tatillerini garanti ediyor" dedi.
Yarıyıl tatilinde Afyonkarahisar'da, 5 yıldızlı termal tesislerde konaklamanın maliyeti kişibaşı gecelik yarım pansiyon 210 TL ile 300 TL arasında değişiyor. Belediye belgeli ve apart otellerde ise günlük 60 ile 100 TL arasında oda bulmak mümkün oluyor. Kalabalık aileler için günlük kiralık termal havuzlu villaların da bulunduğu Afyonkarahisar'da termal bir villanın günlük kirası 150 TL ile 200 TL arasında değişiyor.