ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, 45 yaşındaki Veli Alacaoğlu, yaralı olarak bulduğu cennet kuşunu avladığı sineklerle besleyip sağlığına kavuşmasının ardından doğal ortamına bıraktı.
Tepecik Mahallesi'nde yaşayan işçi Veli Alacaoğlu, Tabaklar Deresi'ndeki bir tarlada çalışırken, derenin kenarında rengarenk bir kuş gördü. Yanına yaklaştığında uçamayan kuşun kanadından yaralı olduğunu farkeden Alacaoğlu, yakalayıp evine götürdü. Evde bir kafese koyduğu kuşa ekmek veren Alacaoğlu, yemediğini görünce yem aldı. Ancak kuş bunu da yemedi. Durumu arkadaşlarına anlatıp yaralı kuşu gösteren Alacaoğlu, zavallı hayvanın, serçegillerden cennet kuşu olduğunu ve sadece derelerde su yüzeyindeki sinekleri avlayarak karnını doyurduğunu öğrendi. Bunun üzerine Alacaoğlu, evinin çevresindeki sulak alanlarda yakaladığı sinek ve böceklerle yaralı kuşu besledi. Alacaoğlu, yaralı kuşa şırıngayla da su içirip yaralı kanadını da sık sık pansuman yaparak, bir hafta içinde tekrar sağlığına kavuşmasını sağladı. Alacaoğlu, tekrar uçabilecek duruma gelen cennet kuşunu, Karamenderes Çayı kenarına götürüp doğal ortamına saldı.
Alacaoğlu, "Bu kadar renkli, güzel bir kuş hiç görmemiştim. Bulduğumda ne kuşu olduğunu da anlamadım. Ama kuş yemi yemeyince durumu araştırdım. Edindiğim bilgiler doğrultusunda Cennet kuşuna sinek avlamaya başladım. Hatta duyan komşulardan dahi sinek avlayıp getirenler oldu. Kuşu yeniden doğaya kazandırdığım için mutluyum" dedi.