DENİZLİ’nin Çivril İlçesi’nde avcılar tarafından kanadından av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan yaralı kartal, 45 gündür Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde tedavi görüyor. Tedavisi süren kartala her gün Laodikya antik kentinde uçma egzersizleri yaptırılıyor.
Çivril İlçesi’nde 45 gün önce kanadından vurularak yaralanan kartal, köylüler tarafından bulunup Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Daha sonra Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'ne getirilen ve “Rüzgar" adı verilen kartal, tedaviye alındı. Tedavisi devam eden kartala, aynı zamanda uçma egzersizleri de yaptırılıyor.
Sokak Hayvanları Kliniği Veterineri Emine Dangal, “Kanatlarında saçmadan oluşan yaralar vardı. Bu nedenle uçamıyordu. Burada, antibiyotik ve ağrı kesici tedavisi uyguluyoruz. Klinik çalışanlarımızdan bir arkadaşımızı bu konuyla görevlendirdik. Her gün Laodikya antik kentinde uçma egzersizleri yaptırılıyor. Kanatları iyileştikten sonra rahatlıkla uçacak ve doğal yaşam alanına bırakılacak” dedi.