BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde bir hafta önce otomobilin çarpıp yaraladığı sahipsiz at, mahalledeki çocukların verdiği su ve otları yiyerek yaşıyor.
Karlıova İlçesi'ne bağlı Toklular Köyü'nde bir hafta önce sürücüsü ve plakası belirlenemeyen otomobilin çarpması sonucu arka ayağı kırıldığı için yürüyemen sahipsiz ata, köydeki bir grup çocuk sahip çıktı. Çocuklar, sabah ve akşam saatlerinde topladıkları otu, çamur ve bataklık alandaki yerde yatan ata elleriyle yediriyor. Yedirdikten sonra da ata, pet şişelerle su içiriyorlar. Çocuklar ayrıca, atı yattığı yerde kurtlanmaması için sık sık, sağ ve sola çeviriyor.
Çocuklardan 11 yaşındaki Fatma Oral, yaklaşık bir hafta önce ata otomobil çarptığını belirterek, "Bu ata araba çarptı. Sahibi onu ölüme terk etti. Biz de her sabah gelip ona su ve ot veriyoruz, onun ölmesini istemiyoruz" dedi.
Ata her sabah bakan 10 yaşındaki Hazal Oral ise "Bu at gözümüzün önünde ölüyor. Her gün ölmemesi için dua ediyoruz" diye konuştu.
Karlıova İlçe Tarım Müdürü Mustafa Aslan'ın konuyla ilgileneceklerini ve görevli personeli atın bulunduğu yere göndereceklerini söylediği, ancak aradan geçen bir haftaya rağmen kimsenin yardıma gelmediği iddia edildi. İlçe Tarım Müdürü Aslan, yeterli ilaç ve ekipman olmadığı için bu duruma müdahale edemediklerini belirterek, "At sahibinin özel bir veterineri oraya götürmesi gerekiyor. Bizde yeterli ilaç ve ekipman yok" dedi.

FOTOĞRAFLI