İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, 'yan bakma' yüzünden tartıştığı iki kişiden birini bıçaklayarak öldürmek, diğerini yaralamak suçundan tutuklanan 19 yaşındaki Emre Talay'ın yargılanmasına başlandı.
Olay geçen Mart ayında meydana geldi. Tartıştığı Coşkun Ayazma ve Selami Ateş'i bıçaklayan Emre Talay kaçarken, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Coşkun Ayazma yaşamını yitirdi. Ayazma'nın ölüm haberini alan yakınları, Emre Talay'ın oturduğu evi taşlayıp camlarını kırdı, ardından binayı yakmaya çalıştı. Polis müdahalesi ile dağılan grup daha sonra, yola çöp konteynerini devirip ateşe vererek Eskiizmir Caddesi'ni trafiğe kapattı. Polis tarafından yakalanan Emre Talay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, hakkında dava açıldı.
İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına 'kasten adam öldürmek', 'kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlarından müebbet ile 5 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Emre Talay, olayda yaralanan Selami Ateş ve ölenin babası Ali Ayazma katıldı. Mağdur yakınlarının duruşma salonuna girişinde sanığa tepki göstermeleri üzerine, Mahkeme Başkanı Atilla Rahman birkaç kez uyarıda bulundu.
Sanık Emre Talay, mahkeme başkanının adresini sorması üzerine, ailesinin taşındığını ve yeni adreslerini bilmediğini, kendisinin de bekar olduğu için başka bir adresinin bulunmadığını söyledi. Emre Talay ifadesinde, Selami Ateş'in kız arkadaşıyla görüştüğünü öğrendiğini, olay günü sokakta karşılaştığında bu durumu sormak istediğini, ancak aralarında tartışma yaşandığını söyledi. Kendisine küfür ve hakaret ettiklerini, bunun üzerine yanındaki bıçağı kullandığını öne sürdü.
Müşteki Selami Ateş ise, sanığın anlattıklarının gerçeği yansıtmadığını, olaydan önce sanığa kız arkadaşıyla bir ilgisinin bulunmadığını, eğer böyle bir yanlış anlama varsa düzeltmek istediğini söylediğini dile getirdi. Ancak sanığın olay günü, arkadaşı Coşkun Ayazma ile birlikte sanıkla karşılaştıklarında “Neden yan bakıyorsunuz" diyerek bıçakla saldırdığını ifade etti.
Ölen gencin babası Ali Ayazma ise olayı görmediğini, ancak sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.
Tanıkların dinlenilmesinin ardından, Mahkeme Başkanı Rahman, sanığın tutukluluk halinin devamına, dosyadaki eksiklerin giderilmesine ve gelmeyen tanıkların dinlenilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

BK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)