KAYSERİ'nin Talas İlçesi'nde 5'incisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Talas Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ABD, Rusya, Norveç, Türkiye, Yeni Zelanda ve İran'dan 105 sporcunun katıldığı şampiyonada kupalar törenle sahiplerini buldu. Talas Belediye Meydanı'ndaki törene Vali Vekili Mehmet Emin Avcı, Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İlçe Başkanı Ragıp Dost, meclis üyeleri, sporcular ve davetliler katıldı.
Türk Hava Kurumu Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, Ali Dağı'nın artık bir dünya markası haline geldiğini söyledi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yarışmanın kazasız sona ermesinden memnun olduğunu anlatırken şöyle dedi:
"105 sporcu yarıştı. Bunların 30'u yabancı. 14'dü de bayan yarışmacıydı. 4 farklı kategoride yarışma yapıldı. Hava sporlarında yarışmalarımız önümüzdeki ayın başında yapacağımız yelken kanat şampiyonasıyla devam edecek. Talas'ı önümüzdeki yıllarda çok daha farklı konuma getireceğiz. Erciyes'le birlikte Ali Dağı, Kayseri'nin turizmine çok büyük destek verecek. Gelecek yıl Ali Dağı eteklerinde yapacağımız pistte yer alacak fayton turlarıyla birlikte yamaç paraşütü çok daha renkli olacak. Önümüzdeki hafta projelerimizin bazılarının temelini atacağız."
Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Ali Dağı'nın 15 yılda dünyanın dört yanından yarışmacıların gelmesiyle çok iyi bir çıta yakaladığını ifade etti.  Konuşmaların ardından dereceye giren sporcuları ödülleri verildi. Kadınlarda Rusya'dan Daria Krasnova birinci, ülkemizden Ayşe Bayrak ikinci ve İran'dan Fateme Eftekhari üçüncü oldu.  Takımlarda Türk Hava Kurumu birinci, İran ikinci ve Canhavk üçüncü oldu. İran kategorisinde birinciliği Fateme Eftekhari, ikinciliği Parisa Ahmadi ve üçüncülüğü Elham Rahmani Asl elde etti.  5'inci Uluslararası Ali Dağı Kupası genel klasmanda ise İran'dan Soheil Barikani birinci, Türkiye'den Durali Karaca ikinci ve yine Türkiye'den Umut Aktürk üçüncü oldu.  Dereceye giren sporcular, Ali Dağı'nın ve Talas'ın hava sporlarında bir dünya markası olduğunu belirterek, burada uçmanın ayrı bir zevk olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI