KAYSERİ'de Talas Belediyesi tarafından düzenlenen yamaç paraşütü başlangıç ve tekamül kurslarını başarıyla tamamlayan 11 kişi, sertifikalarını aldı.
Geçen yıl düzenlenen başlangıç ve tekamül kurslarını başarıyla tamamlayan, aralarında her kesim ve meslekten uçma sevdalıları için Mehmet Şafak Yaşam ve Paraşüt İniş Alanı'nda tören düzenlendi. Ali Dağı zirvesinde uçarak alana inen yamaç paraşütü tutkunlarının sertifika törenine Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’ın yanı sıra, kursiyerler ve yamaç paraşütü tutkunları katıldı. Başkan Rifat Yıldırım, artık dünyada hava sporlarında bir marka ve merkez olduklarını belirterek, "Altyapı noktasında take off (kalkış) tribünü ve şehir merkezine yakın iniş pisti olan tek merkez Talas" dedi. 
Başkan Yıldırım, Ali Dağının yamaç paraşütü, yelken kanat, model uçak ve paramotor olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren tek merkez olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
"Ülkemizi temsil etmek, tanıtmak ve dışarı açmak bizi gururlandırıyor. Birçok yerde bu sporları yapmak için ciddi paralar harcıyorlar. Yıllardır bunu nerdeyse sıfır maliyetle yapıyoruz. 10 yıldır çıktığımız bu yolculukta kendi hoca, pilotlarımızla yarışmalara katılıp dereceler elde ediyoruz. Bu da verdiğimiz eğitimlerle mümkün oluyor. Kayseri’de yaşayanlara bu sporu sevdirmek istedik. Benim en çok mutluluğum Ali Dağı’nı seyrettiğimde bir başka anlam kazanması ve bir başka güzellik oluşması. Bununla birlikte Ali Dağı’ndaki tesisleşmesinin önünün açılması. Ali Dağı, teleferiğiyle tesisleriyle düşündüğümüzde çok daha ayrı bir marka haline dönüşecek. Talasımızı ikiye katlayacak ve şehrimizi çok daha iyi ifade edebilecek."
Talas Belediyesi yamaç paraşütü eğitmeni Hamdi Şıray, eylül ayında açtıkları kursların sertifika törenini yaptıkları kurslara dönümüzdeki dönem devam edeceklerini söyledi.