YALOVA’da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 15'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğinde felakette yaşamlarını yitirenler dualarla anıldı.
Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler için düzenlenen program, Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği meşaleli yürüyüşle başladı. Yalova Meydanı'ndan hareketle Gazipaşa Caddesi üzerinden 17 Ağustos Parkı'daki Deprem Anıtı’na yürüyen mahalle afet gönüllüleri, meşaleler yaktı. Yürüyüşe katılanlar anıtın önünde saygı duruşunda bulunuldu. 
Toplam 2 bin 504 kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin 201 bina ve işyerinin yıkıldığı Yalova’da bu yıl düzenlenen törene Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ile parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kişi katıldı.
Aradan geçen 15 yıla rağmen acılar yürekleri dağlarken etkinliğe katılanlar büyük afetin simgesi Deprem Anıtı’na akın ederek çiçeklerle donattr. Aradan geçen 15 yıla rağmen silinmeyen acı yeniden yürekleri dağladı.
Yürüyüşe katılan İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu kısa bir konuşma yaptı. Doç.Dr. Gündoğdu, bu gibi felaketlerden ders çıkarılması gerektiğini vurgularken, "Marmara’daki olası depremlerle ilgili mücadele etmemizi geliştirmemiz lazım. Başka da yolu yok. Mahalle afet gönüllülüğü konusunda eğitim almamız gerekiyor. Örgütlü olursanız devlet de sizi ciddiye alır ve beraber afeti önleme planlarını işlerler" dedi.
Yalova Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Deprem Anıtı’nda bir anma programı düzenlendi. Anıtta yakınlarını kaybedenler dualar okudu. Büyük felakette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer bloklara çiçek koyan Yalovalılar, deprem döneminde çekilmiş fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Anma programında İl Müftülüğü görevlileri Kuran-ı Kerim ve ilahiler okudu.
Saatler 03.02’yi gösterdiğinde etkinliğe katılanlar depremde hayatını kaybedenler için dua okudu.

FOTOĞRAFLI