BANGLADEŞ'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Yalova Merkez Camii’nde bir grup gıyabi cenaze namazı kıldı.
Yalova Merkez Camisi avlusunda toplanan Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları (GÖNÜLDER) üyeleri ve vatandaşlar Molla'nın idam edilişini protesto etti. Ardından hep birlikte saf tutan yaklaşık 200 kişi, Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı. Hep birlikte dua da eden kalabalık sloganlarla Bangladeş hükümetini protesto etti.
GÖNÜLDER Sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı gıyabi cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, “Vahşi rejim, ülke içinden ve dünyadan yükselen tüm tepkileri görmezden gelerek Cemaati İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla’yı insanlık dışı bir yöntemle katletmiştir. Hükümetin bu planlı cinayetini lanetliyor ve bu alçaklıktan duyduğum derin üzüntüyü bildiriyorum. Abdulkadir Molla da diğer tüm şehirlerimiz gibi ölümsüzlük makamına erişti ve yüz yıldır varoluş mücadelesi veren Ümmet-i Muhammed için bir meşaleye dönüştü. Abdulkadir Molla’nın şahadeti kutlu olsun” dedi.