YALOVA Valisi Esengül Civelek, genç kız ve kadınların eğitiminde yaş sınırı olmadığını söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi"nin ikinci alt bileşeni "Kadın ve Güçlenme" başlığı altında "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" bilgilendirme toplantısında konuşan Esengül Civelek, eğitim seviyesi düşük, ekonomik açıdan yetersiz koşullarda olan, imkansızlıklar içerisinde okuyamamış genç kızları, kadınları, mesleki eğitime yönlendirmek, mesleki eğitim kazandırarak istihdam imkanı sağlamak istediklerini söyledi.
İl genelinde bin 663 gönül elçisinin bulunduğunu belirten Vali Esengül Civelek "Gönül elçileri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara sadece gönüllü katkı sağlayan kişiler. Halkımızı gönül elçisi olmaya davet ediyorum" dedi."Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" kapsamında il genelinde 3 bin 200 kişiye ulaşıldığını anlatan Vali, komisyonlarca köyler ve kursların dolaşılarak bilgilendirme çalışmaları yapıldığını belirterek "Bu toplantılar sonucunda, açık ortaokula kesin kayıt yaptıran kadınların sayısı 500'e, Açık Lise ve Açık Mesleki Lise ön kaydını yaptıran kadınların sayısı ise 250'ye yaklaştı" diye konuştu.
Vali Esengül Civelek, projenin amacının eğitim seviyesi düşük, ekonomik açıdan yetersiz koşullarda olan, imkânsızlıklar içerisinde okuyamamış genç kızları, kadınları, mesleki eğitime yönlendirmek, mesleki eğitim kazandırarak istihdam imkanı sağlamak olduğunu kaydetti. Esengül Civelek geçmişte genç kızların ve kadınların eğitimlerinin çeşitli nedenlerle yarım kaldığını, bu eksikliğin giderilmesi için çalışıldığını vurgulayarak, “Bu projedeki ilk amaç kadınların yaşlarına bakılmaksızın Açık Ortaokul, Açık Lise ve Açık Meslek Liselerine kayıt yaptırmaları. Kayıt yaptırıldığı andan sonra başarılı olabilmeleri için tüm dersler düzeyinde Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla kurslar düzenlenecek" dedi.