YALOVA Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü, Suudi Arabistan'ın trafik sorunu için projeler geliştirecek.
Suudi Arabistan'ın Taybe Üniversitesi'ni ziyaret eden Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Talip Alp ile Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Müfit Çetin ve Yard.Doç.Dr.M.Selçuk Mert, iki üniversite arasında geliştirilebilecek projeleri masaya yatırdı. Taybe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Al-Mazroa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saud Taher ve Prof. Dr. Yaser Balila ile sürdürülen görüşmelerde Suudi Arabistan'ın gittikçe artan trafik yoğunluğu gündeme geldi.
Prof. Dr. Alp'in Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan ve Türkiye'de alanında bir ilk olan Ulaştırma Mühendisliği Bölümünün Suudi Arabistan'ın birçok kentinde gittikçe artan trafik sorunlarına yönelik olarak projeler geliştirebileceğini ifade etmesi üzerine Suudi yetkililer, Yalova ile işbirliği protokolu yapılmasını kararlaştırdı.
Suudi Arabistan'ın Taybe Üniversitesi'nden bir heyetin Yalova Üniversitesi'ni ziyaret ederek iki üniversite arasında ulaştırma alanında işbirliği protokolü imzalanmasının beklendiği bildirildi.