YALOVA İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, plan revizyonu yapılmadığı için Güneyköy'deki vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Alkış "Köyün tamamında ev yapılamıyor. Köylü tek bir çivi çakamıyor. Köylülerimiz mağdur durumda"dedi. dedi.
Yalova İl Genel Meclisi, 2012 yılında mülkiye müfettişleri tarafından Güneyköy'deki imar planı revizyonları konusunda yönetmeliğe aykırı karar alındığı gerekçesiyle soruşturma açılan planları yeniden görüştü. Meclis, 2012 yılında Güneyköy'de imar planlarını yapmış ancak mülkiye müfettişleri tarafından alınan kararla ilgili soruşturma açılmasını talep etmiş, bakanlık da bu soruşturmaya izin vermişti. Meclis üyeleri karara itirazda bulunmuş, Yargıtay da soruşturmayı kaldırmıştı. Güneyköy'ün imar planı revizyonuyla ilgili yeni bir plan hazırlandı. Bu kez soruşturma başlatan müfettişin talepleri doğrultusunda planda revizyon yapıldığını söyleyen Şehir Plancısı Mehmet Gürgen, bir sunum yaparak meclis üyelerini bilgilendirdi. Gürgen, müfettişler tarafından eksik görülen yeşil alan ve eğitim alanının tekrar plana işlendiğini bildirdi. Yapılan görüşmeler sonucu meclis oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na hazırlanan yeni plan revizyonu hakkında bir rapor oluşturulması için ek süre verdi.
Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, plan revizyonu yapılmadığı için Güneyköy'deki vatandaşların mağdur olduğunu belirterek "Güneyköy'de ev yapmak isteyen vatandaşlar plan netleşmediği için yapamıyor. Konut ihtiyacının giderilmesi için bu çok önemli. Önemli olan vatandaş mağduriyetinin giderilmesi" diye konuştu.