YALOVA sütlüsü ve Yalova balı gibi kentin adıyla bütünleşmiş ürünler için satış yeri yapılacak. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova'ya malolmuş ürünlerin satış yerinin yapımını Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) nun üstleneceğini söyledi.
Yalova Belediye Meclisi'nin Şubat ayı son birleşiminde Termal ilçesinde bir kısım yolun yapılması kararlaştırıldı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda öncelikle Bağlarbaşı Mahallesi'nde belediyeye ait arsaların satışı kararı alındı. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından gelen teklif de görüşüldü. Teklifte İDO Yenikapı İskelesi karşısında bulunan 20 metrekarelik bir yerde başta Yalova çiçek sabunu gibi ürünlerin satışının yapılacağı yer istendi. Başkan Koçal, burada çiçek sabunu, Yalova sütlüsü, Yalova balı gibi kente mal olmuş ürünlerin satışının yapılacağını yerin yapımını da YTSO'nun üstleneceğini söyledi. Teklif oybirliğiyle kabul edildi.
Meclis, daha sonra riyasete Termal Belediyesi ile protokol yapması için yetki verilmesi teklif edildi. Başkan Koçal, sıcak suyun Yalova'ya verilmesi kapsamında bozulan yolların yapımını Termal Belediyesi'nin üstlendiğini bunun karşılığında ise 2 bin 500 metrekare parke ve asfalt yolun yapımının Yalova Belediyesi'nden istendiğini belirtti. Oy çokluğuyla kabul edilen teklife CHP'li Kadir Ofluoğlu ret kararı verdi ve salondan çıktı.
Kalıpçılar OSB'nin kamulaştırma çalışmalarının kanun gereği kamu kurumu üzerinden yürütülmesi gerektiği için işlemlerin Yalova Belediyesi tarafından yapılması kararı da alındı. Son olarak imar planında Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nün bulunduğu yerin ticari alan olarak işlenmesi kabul edildi.