Saffet YENİGÜN / KEMER(Antalya), () - ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde hava sıcaklığının 41 derece kaydedilmesi üzerine turistik tesislerde, tatilcileri serinletmek için 'buz' partisi ve buz taşıma yarışması düzenlendi.
Hava sıcaklığının 41, deniz suyu sıcaklığının 29 derece kaydedildiği Kemer'de sıcaktan bunalan tatilciler deniz, su parkları ve yüzme havuzlarına akın etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının hafta sonuna kadar 50 dereceyi bulacağını uyarısı yaparken, turistik tesisler müşterilerini bir taraftan eğlendirmek bir taraftan da serinletmek için sıra dışı partilere imza atıyor. Göynük'deki Majesty Club La Mer Art Tatil Köyü'nde yakıcı sıcaklardan bunalan tatilciler için tesisin havuz başında buz partisi düzenlendi.
BUZ DOLU HAVUZDA SERİNLEDİLER
Çoğunluğu Türk, Rus ve İranlı'lardan oluşan tatilcilerin bulunduğu otelin havuzu buzla dolduruldu. Tatilciler içi buzla dolu havuza atlayarak serinlemeye çalıştı. Animatörler, tatilcileri eğlendirmek için buz taşıma yarışması düzenledi. Havuz başında takımlar oluşturan tatilciler, kucakladıkları buz kütlelerini ve bayrakları düşürmeden havuzun bir tarafından diğer tarafına taşımaya çalıştı. Buz partisinin eğlenceli ve serinletici diğer etkinliği ise buz dolu varilde bekleme yarışı oldu. Varilin içine giren tatilciler, buzlu varilin içinde uzun süre kalmak için mücadele etti. Yarışlar sonunda varilde en fazla kalan ve buz taşıyan tatilcilere çeşitli hediyeler verildi.
'BUZ SPİRAŞİ VERDİK'
Tesisin Genel Müdürü Ülkay Atmaca, hava sıcaklığının artması nedeniyle tatilcileri serinletmek ve eğlendirmek için renkli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Meteoroloji uzmanlarının hafta sonuna kadar hava sıcaklığının 50 derecenin üzerine çıkacağını duyurduğunu belirten Atmaca, "Misafirlerimizin daha keyifli daha serin bir tatil geçirmeleri için epeyce bir buz siparişi verdik. Buz kalıpları getirttik. Havuzun içerisinde o buzlarla eğlendirmeye ve serinletmeye çalıştık. Sürekli organizasyonlarımız devam edecek. Yaz geç geldi ve geç bitecek" dedi.
FOTOĞRAFLI