Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ(Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi Çardak Beldesi'nde düzenlenen 281'inci Tarihi Çardak Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Osman Aynur'u finalde yenen Orhan Okulu kazandı.
Lapseki'ye bağlı Çardak Beldesi'ndeki 281'inci Tarihi Çardak Yağlı Güreşleri'ne bu yıl 46'sı başpehlivan olmak üzere 600'den fazla güreşçi katıldı. Güreşleri AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Lapseki Kaymakam Vekili ve Biga Kaymakamı Fatih Genel, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik ile çok sayıda güreş sever izledi. AK Partili Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Çardak'ta tarihi yağlı pehlivan güreşlerinin yapıldığı çimlerin Türkiye sınırları içindeki en eski güreş sahası olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Çardak güreşleri zaman zaman kesintilere uğrasa da tarihi, Türklerin Rumeli'ye geçişine kadar dayanıyor. Önümüzdeki yıla yetiştirmeyi planladığımız tirübünlerle güreş sahası daha da güzelleşerek keyifli güreşler izlenebilecek." 
Yağlı güreşlerin finalinde Osman Aynur ile Orhan Okulu karşılaştı. Güreşçilerden Orhan Okulu, aldığı puan sayesinde 281'inci Tarihi Çardak Başpehlivanı oldu. Güreş ağalığına bu yıl da geçen yıl olduğu gibi eski güreşçi ve işadamı Ramazan Güven seçildi.

FOTOĞRAFLI