Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA ve Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından 'Kitabını Kap Gel' sloganıyla bu yıl başlatılan 'Okumalıyız' kampanyasına Köyceğiz İlçe Müftülüğü, Kuran-ı Kerim’in Türkçe, Almanca, Fransızca ve İngilizce meali hediye ederek destek oldu.
Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Halil Karanfillioğlu, 2014’ü kitap okuma ve paylaşma yılı ilan ettiklerini söyledi. Karanfillioğlu, “Çevremizde, okumaya yönelik bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Yakın zamanda internette oluşturacağımız kütüphanelerle kitap paylaşımı yapılmasını da hedefliyoruz. Her evde bir kütüphane kurulması için veli toplantıları yapıyoruz. Önemli günlerde herkesin birbirine kitap hediye etmesi gerekiyor. Bu yılın sonuna kadar ilçelerimizde bulunan eğitim-öğretim kurumlarına 11 bin kitap dağıtmayı amaçlıyoruz. Ülkemizde okuma oranı 10 binde 1 ile ifade ediliyor. 2014’ü kitap okuma ve paylaşma yılı ilan ettik. Gelecek nesillerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız” dedi.
Her ay kitap okuma saati düzenlediklerini belirten Karanfillioğu, “Köyceğiz İlçe Müftülüğü’ne ziyaretimizde yerleşik yabancıların Türkçe-İngilizce-Almanca-Fransızca kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim’in mealini talep etmiştik. Müftülüğümüz derneğimizin isteğini kırmayarak destek oldu. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Her ay kitap okuma saatleri düzenliyoruz. Anasınıflarından başlayarak üniversite gençliğine kadar kitap okuma ve paylaşma sevgisini artırmayı istiyoruz. Hastanelerde kitaplık konulması, yatan hasta ve refakatçilerin dini kitaplar dahil olmak üzere okuma ihtiyacını karşılanması için bize müracaat ediyorlar” diye konuştu.
Köyceğiz Müftüsü Hüseyin Çekim ise “Kutsal kitabımızı talep eden yerleşik yabancılara, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yabancı dillerde çeviri yapılan Kuran-ı Kerim’leri vererek ruhani ihtiyaçlarına cevap olmaya çalışıyoruz. Derneğin kampanyasına biz de destek sunmuş olduk. Hem de dinimizin kaynağından öğrenmenin ve paylaşılmasının yararının olacağı inancındayız” dedi.
Öte yandan, dernek tarafından her ay düzenli olarak 'Kitabını Kap Gel' gecesi düzenleniyor. Hep birlikte şömine başında kitap okuyup, okuduklarını birbirleriyle paylaşan yabancılar ve Köyceğiz sakinleri, ayda 1 gün tekrar bir araya geliyorlar.

CA(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)