AVRUPA Birliği değişim proesiyle Kayseri’ye gelen yabancı öğrencilere bölgeyi gezdiren öğretmen hakkında, turistlere izinsiz olarak gezdirip, 'kaçak rehberlik' yaptığı gerekçesiyle tutanak tutuldu. 'Kaçak rehberlik’ suçlaması, okul yönetimi ve öğretmeni şaşkına çevirdi.
Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde elektrik- elektronik öğretmeni olarak görev yapan, ayrıca Melikgazi İlçesi AR-GE birimi Avrupa Birliği Projeleri'nden Sorumlu Koordinatör olan Yılmaz Metin Ünal’a 'kaçak rehber' suçlaması yapıldı. Melikgazi İlçesi'nde AB projesi yapmak isteyen okullara Valiliğin 'olur'u ile proje rehberliği yapan Yılmaz Metin Ünal, 14 Kasım 2013 tarihinde AB değişim projesi kapsamında İtalya ve Polonya’dan gelen öğrenci grubuna Kapadokya’yı gezdirmek istedi. Öğrencileri, Kapadokya bölgesindeki Paşabağı bölgesine götüren ve doğal güzellikleri tanıtmak isteyen Ünal, kendilerini Turizm Bakanlığı müfettişleri olarak tanıtan 2 kişi tarafından, kaçak tur düzenleyip, turist rehberliği yapmakla suçlandı. Öğretmen olduğunu, hiçbir seyehat acentesiyle bağlantısının bulunmadığını, gezdirdiği kişilerin de turist değil Kayseri’ye gelen İtalyan ve Polonyalı öğrenciler olduğunu anlattı.
Ancak bakanlık müfettişleri, bölgeye jandarma çağırarak, Yılmaz Metin Ünal’ın kimliğini aldı ve tutanak tuttu. Üstelik tutanakta, bölgeyi gezen öğrenciler turist grubu olarak belirtildi ve Yılmaz Metin Ünal hakkında da 'turist gruba kaçak rehberlik yaptığı tespit edilmiştir' ibaresini yazıldı.
Yılmaz Metin Ünal, kendilerini bakanlık müfettişi olarak tanıtan iki kişinin özel turizm birliği adına düzenlenmiş kimlik taşıdıklarını ve turist rehberi olduğunu öğrendiğini belirterek Avanos Kaymakamlığı’na dilekçe verdi. Ünal, şimdi Avanos Kaymakamlığı'ndan dilekçesine gelecek yanıtı bekliyor.