SAMSUN'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Kızılırmak Deltası'nda bulunan yabani kuşlar ve yılkı atları için doğaya yem bırakıldı. Orman ve Su İşleri 11'inci Bölge Müdürlüğü, hayvanların beslenmesi için çalışmalarının kış boyunca süreceğini belirtti.
Samsun'da 3 gündür etkili olan kar yağışı ve gece sıfırın altında 3 dereceye düşen hava sıcaklıkları nedeniyle 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam İlçeleri'nde bulunan 56 bin hektar alana sahip Kızılırmak Deltası'ndaki yabani kuş ve yılkı atları için yem desteği yapıldı. Orman ve Su İşleri Samsun 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından birisi olan ve 321 kuş türünün bulunduğu Kızılırmak Deltası'na giderek doğaya 1 ton yem bıraktı. 
YABAN HAYVANLARINA BESİN DESTEĞİ
Orman ve Su İşleri 11'inci Bölge Müdür Vekili Hüseyin Özbay, 500 kilogram yem, 300 kilogram bayat ekmek ile 200 kilogram marul ve lahananın deltada çeşitli noktalara bırakıldığını söyledi. Kışın hayvanların besin maddesi bulamadıklarını belirten Özbay, "Olumsuz kış şartlarının yaban hayatına yapacağı etkileri azaltmak ve besin zincirini korumak için bu çalışmayı yapıyoruz. Kızılırmak Deltası'ndaki yaban hayatını korumak için doğaya yem bırakıyoruz. Bu şekilde amacımız yaban hayatının olumsuz kış şartlarından daha az etkilenmesini sağlamak" diye konuştu.