VAN'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, havaların soğuması ve göletlerin buz tutması nedeniyle yaban hayvanları için Erçek Gölü sazlıklarına yem bıraktı.
Van Orman ve Su İşleri Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, soğuk ve sert geçen kış aylarında doğal yaşam alanlarında bulunan yabani canlıların hayatta kalabilmesi için yem bırakma çalışmasına başladı. Özellikle göl ve göletlerin buzla kaplı olması yabani hayvanların hayatta kalmasını zorlaştırıyor. Ekipler büyük çoğunluğu buz tutan Erçek Gölü'nde bulunan yabani kuş ve kazlar için göl kıyısında bulunan sazlıklara yem bıraktı.
Doğa Koruma Milli Parklar Van Şube Müdürü Yunus Bakıcı, şimdiye kadar 7 ton yem dağıttıklarını söyledi. Bakıcı, "Ağır kış şartlarının olduğu günlerde yaban hayvanlarının hayatta kalmalarını sağlamak için doğal yaşam alanlarına yem bırakıyoruz. Erçek gölüde Türkiye'deki önemli sulak alanlardan biri, kış boyunca bu bölgede ve diğer sulak alanlardaki yemleme çalışmalarımız devam edecek" dedi.