MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili değerlendirmelerini eleştirerek, "Sayın Başbakan bu Adana Kavasını alsın kendine müsteşar yapsın. Madem çok seviyorsa yakışırlar. Tencere yuvarlanıp kapağını bulmuşsa bence bu Adana Kavasından kendisine iyi bir müsteşar olur. Başbakan Valiyi ‘Yedirmem’ diyor. Yani kim yiyecekmiş ki yani? Zombiler mi var ?" diye konuştu. 

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1374’üncü yılı nedeniyle düzenlenen anma törenlerine katılmak için partisinin Kars İl Başkanlığının daveti üzerine kente geldi. Grand Ani Otel’de basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, bir gazetecinin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un 10 Kasım’da bazı vatandaşlarla girdiği tartışmanın ardından sarf ettiği sözler ile ilgili olarak Türkiye’de ‘G’ ve ‘K’ harfleri polemikleri yaşandığı yönündeki sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla bürokrasinin vatandaşa tepeden bakan, hakaret eden ve küfreden yaklaşımı, eğer bir ülkenin Başbakanı çiftçisine 'Ananı da al git' diyorsa dolayısıyla valisi de her halde onunla yarışmak için can atıyor olsa gerek. O bakımdan Sayın Başbakan bu Adana Kavasını alsın kendine müsteşar yapsın. Madem çok seviyorsa yakışırlar. Tencere yuvarlanıp kapağını bulmuşsa bence bu Adana Kavasından kendisine iyi bir müsteşar olur. Alsın onu müsteşar yapsın. Başbakan valiyi ‘Yedirmem’ diyor. Yani kim yiyecekmiş ki yani? Zombiler mi var ? Dolayısıyla ve burada da bakana diyor ki ‘Usulen bir inceleme yapılacak’. Usulen bir inceleme yapacaksan niye inceleme yapıyorsun canım, böyle bir şey mi olabilir? Yani bir ülkede Başbakan müfettişlere talimat verip ‘Usulen bir inceleme yapın’ diyor. Bu da görülmektedir ki maalesef Türkiye’de bütün incelemeler ve soruşturmalar doğrudan doğruya kendi bürokratlarını ve kendi yöneticilerini aklamak amacıyla yapılıyor. Bu düşünce gerçekten hükümetin teftişten giderek uzaklaştığını ortaya koyuyor. Bu bir zihniyettir. Bu zihniyet vatandaşı tehdit ediyor. Vatandaşa hakaret ediyor. Ayrımcı düşüncelerle hizmet üretiyor. El mi yaman bey mi yaman. Onu sandıkta göreceğiz. Bu millete hakaret eden, küfreden, küfredenleri koruyan ve kollayan bir zihniyete karşı elbette milletimizin söyleyeceği şey olmalıdır. Ama Anadolu’nun her yerinde Valiler AKP İl başkanı gibi çalışıyor. Devletin valisi olma yerine parti valisi gibi hareket ediyorlar. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti baas tipi parti devleti yönetim zihniyetiyle yönetilmektedir. Dolayısıyla Adana Valisinin ortaya koyduğu tavır ve Sayın Başbakanın bu tavrı gösterene sahip çıkma iradesi aslında tuzun koktuğunu göstermektedir. Tuz kokmuştur artık. Kokan tuzla ilgili de iradeyi sandıkta hükmü milletimiz verecektir."

ÖCALAN, HER GÜN DÖKTÜĞÜ KANIN VİCDANI İLE ÖLECEKTİR

Vural bir gazetecinin, “Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki Pazar günü özellikle Diyarbakır’da Barzani ile görüşmesini ve Öcalan’ın MHP dahil tüm siyasi parti liderlerinin İmralı’ya davet etmesini ile ilgili soruya sert yanıt verdi. Öcalan’ın muhatabının Milliyetçi Hareket Partisi değil, gardiyanlar olduğunu söyleyen Vural, başta Kürt kökenli insanları katlettiğini belirtterek, "Öcalan, her gün döktüğü kanın vicdanı ile vicdanı da varsa hergün onunla ölecektir” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da Barzani ile bir araya gelecek olmasının büyük bir oyun olduğuna da dikkat çeken Vural, AK Parti'nin bugün maalesef dört parçalı Kürdistan’ı oluşturma gayreti içerisinde olduğunu da kaydetti.

Vural, Suriye’nin kuzeyinde PKK ve PYD’ye egemenlik alanı oluşturup ona özerklik tanıma gayretleri içerisinde bulunduğunu öne sürdüğü AK Parti’nin Türkiye ile de yine PKK’ya bir özerk bölge oluşturmaya çalıştığını belirterek, “Sayın Başbakan’ı uyarıyoruz. Erbil’de dört parçalı Kürdistan’ı birleştirme ve kendi kaderini tanıma konusunda konferans planlayan Barzani’yi ile Diyarbakır’da böyle bir buluşma gerçekleştirmemelidir” dedi.

Türkiye’ni bir tek başkenti olduğunu ve o başkentin de Ankara olduğuna söyleyen Vural, Başbakan Erdoğan’ı Barzani ile buluşması konusunda da uyardı. Barzani ile buluşmanın doğrudan doğruya bir Kürdistan oluşturma fikriyle Barzani ile Erdoğan’ın buluşması anlamına geldiğini belirten Vural, sözlerine şöyle devam etti: 

“Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de Başbakan Erdoğan’a ‘Eğer buluşmak istiyorsa Erbil’de buluşsun, gelmemesinde de fayda vardır’ demişti. MHP olarak uyarıyoruz. Bu milletin Kürt kökenli kardeşlerimizi, bu milletin Egemenliğimden ayıramayacaklar. Bu coğrafyada ayrı başkentler kuramayacaksınız. Bu oyunu Türk milleti olarak bozacağız ve bozmaya da ant içtik. Hiç kimse bu oyunlarla, bu tuzaklarla milletimizi bölemeyeceklerdir. Bu bakımdan MHP olarak diyoruz ki ‘Diyarbakır bir Türk şehridir ve Türk milletinin vatanıdır’ Dolayısıyla bu vatanı bölmek isteyenlerle hain emellerini yerine getirmek isteyenlerle yapılacak olan bu buluşma Türk milletine bir hakarettir. Anlaşılmaktadır ki Başbakan Erdoğan, Doğu ve Güney Doğu da PKK ve Barzani’nin eteğine ve ipine sarılarak siyaset yapmak istemektedir. AKP Doğu ve Güney Doğu da Öcalan’a ve Barzani’ye mecbur ve mahkum kalmıştır. Utanç verici olan nokta da bugün PKK’nın siyasi kanadı olma noktasında AKP’nin de BDP ile bir rekabete girmiş olmasıdır. Bugün maalesef ‘PKK’nın siyasi kanadı kimdir?’ diye sorduğunuzda AKP, PKK’nın siyasi kanadı olma yolunda BDP ile önemli bir rekabet içerisinde olduğunu görüyoruz. Barzani’nin amacı da bunların aracılığıyla bu coğrafyada siyaset devşirmektir. Hiç kimse bizim milletimiz üzerinde hesap kitap yapmasın. Biz ne bir insanımızdan ne de biğr çakıl taşımızdan vazgeçeriz.“