Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçiş yaptığı sırada önce makine arızası ardından kılavuz kaptana müdahale girişiminde bulunulduğu rapor edilen ve bir gün boyunca Kilye Koyu açıklarına demirletilen Libya Bayraklı 'Al Entisar' adlı gemiye, bugün seyir izni verildi. Gerekli işlemlerin tamamlanması sonrası gemi yeni kılavuz kaptan eşliğinde yola çıkacak.
Suriye'deki muhaliflere silah ve mühimmat taşıdığı iddialarıyla iki yıl önce gündeme gelen 55 metre uzunluğunda Libya bayraklı 'Al Entisar' adlı gemi, dün öğle saatlerinde Çanakkale Boğazı'nın Gocuk Burnu açıklarında makine arızası yaptı. Durumu telsizle Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne (VTS) bildiren gemideki kılavuz kaptan Mehmet Karcı, bir süre sonra da arızayı bildirdiği için gemi kaptanının üzerine yürüyüp kendine taciz girişiminde bulunduğunu rapor etti. Bunun üzerine gemi seyir emniyetini tehlikeye attığı gerekçesiyle gemi Eceabat İlçesi yakınlarındaki Kilye Koyu'na demirletildi.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma 5 römorkörü ve Kıyı Emniyeti 2 botu ile Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'na ait bir bot olay yerine intikal ederek Karcı'yı gemiden aldı.
BUGÜN SEYİR İZNİ VERİLDİ
Geceyi Kilye Koyu'nda geçiren Libya bayraklı gemide, bugün Çanakkale Liman Başkanlığı yetkilileri tarafından gerekli incelemeler yapıldı. Arızasını kendi imkanlarıyla gideren geminin seyrine engel teşkil eden herhangi bir durumun olmadığı rapor edildi. Kılavuz kaptan Mehmet Karcı'ya karşı gösterilen şiddetli itiraz ve taciz iddiası için gemi kaptanı ve personelinin ifadelerine başvurulması kararlaştırıldı, ancak bu soruşturmanın geminin acentesi vasıtasıyla yapılacağı belirtildi.
'Al Entisar'ın gerekli işlemlerin tamamlanması sonrası yeni bir kılavuz kaptan eşliğinde Çanakkale Boğazı'nı geçip yoluna devam edecek.

EK(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)