ŞANLIURFA'nın Viranşehir Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan, ilçedeki çadır kentte 9 bin 247 Suriyeli'nin barındığını söyledi.
Viranşehir Kaymakamı Kotan, 3 ay önce yapımı tamamlanarak sığınmacı kabulünün yapıldığı çadır kentin tanıtımını yaptı. Kaymakam Kotan, ilçeye 35 kilometre uzaklıktaki 650 dönüm alan üzerine kurulan kampta, 9 bin 247 Suriyeli sığınmacının 3 bin 938 çadırda barındırıldığını söyledi. 7 mahalleden oluşan kampta mültecilerin sosyal yaşamlarının da düşünüldüğünü anlatan Kaymakam Kotan, sahra hastanesi ve 26 derslikli bir okulla da eğitim hizmeti verildiğini kaydetti.
Kaymakam Kotan, çadır kentin kapasitesinin 20 bin kişi olduğunu ve sığınma talebinde bulunanların kampa kabul edildiğini anlattı. Kaymakam Kotan, "Bizim amacımız ülkelerindeki savaştan kaçan bu insanlara daha iyi hizmet vermektir. Kampımızda günlük yemek dahil her türlü hizmet veriliyor. Son zamanlarda savaştan kaçan aileler birçok kamp dolu olduğu için Viranşehir'e gönderiliyor. Suriyeliler'in sosyal yaşamlarını amaçlayan çalışmalarımız da olacak. Fakat bizim en büyük arzumuz Suriye'de 3 yıldır süren iç savaşın bitmesidir" dedi.
Kampta kalan Suriyeliler ise ev sahipliğinden ötürü Türkiye'ye teşekkür etti.