Süleyman EKİN/ANTALYA, () - BU yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, törenle başladı. Festivaloe kullanılan lazerler sayesinde Odin heykelinin hareket ediyor gibi canlandırılması büyük ilgi gördü.

Festival, 12 ülkeden 25 kum heykeltıraşın 1 ay süren performansları sonucunda 'İmparatorluklar 2' temasıyla kapılarını açtı. Lara Plajları’nda kum heykellerinin açılış törenine, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi katıldı. Protokol üyeleri açılış kurdelesini birlikte kesti. Festivalde onlarca imparatorluk, onlarca heykelle canlandırıldı.

Dünyanın en büyük kum heykel etkinliklerinden biri olan festivalde bu yıl dünyada bir ilk gerçekleştirildi. Video Mapping uygulaması ile Viking Kralı Odin canlandırıldı. Lazerlerin yansıtıldığı Odin heykeline, hareket ediyormuş görüntüsü verildi. Decol firmasının katkılarıyla hazırlanan video gösterisi 5 dakika sürdü. 10 kişilik ekibin 1 aylık çalışması sonucu hazırlanan gösteri, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Antalya Kum Heykel Festivali Direktörü Cem Karaca, 7 bin metrekarelik alanda 10 bin ton nehir kumunun kullanıldığı kum heykeller festivaline Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin destek verdiğini söyledi. Sergi, 30 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

SE(HA/SSA) (FOTOĞRAFLI)