Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - VENEZUELA Cumhuriyeti'nin 203. Bağımsızlık Günü Bodrum'da düzenlenen törenle kutlandı.
Venezuela Cumhuriyeti'nin 203. Bağımsızlık Günü, Venezuela Büyükelçiliği ile Başkonsolosluğu tarafından, Bodrum Yalıkavak Palmarina'da verilen yemekle kutlandı. Kutlamaya Venezuela Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, eşi Sara Flores Reyes, Başkatip Catalina Espinoza, Ticari Müsteşar Luis Klein, Başkonsolos Tatiana Zapata ve konsolosluk çalışanları katıldı. Geceye ayrıca Bodrum Kara Kuvvetleri Kampı Eğitim Merkezi Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral, eşi Nil Oral, Albay Caner Demirkol eşi Hasibe Demirkol, Venezuela'da inşaat sektöründe çalışan şirketin yöneticisi Erhan Şengel, Deniz Ticaret Odası Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu katıldı. Büyükelçi Reyes konukları eşi ve Haysuz Aşçı Restoran'ın işletmecisi İpek Demirci karşıladı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Reyes konuşmasına Türkçe olarak "Merhaba dostlar, hoş geldiniz, böyle önemli bir günde bizlerle birlikte olmanızdan dolayı teşekkür ediyorum "diyerek başladı. Ardından 1950'li yıllarda başlayan Türkiye Venezuela ilişkilerine değinen Reyes '2008 yılında İstanbul'da ilk büyükelçiliği açan Latin Amerika ülkesi olmaktan mutluluk duyuyoruz, başta inşaat sektörü olmak üzere Türkiye ile ikili ilişkilerimizi büyük bir hızla geliştirmek için yaptığımız ikili çalışmalar olumlu sonuç veriyor. Türkiye'nin önümüzdeki günlerde ülkemizde birçok üretim alanında ciddi adımlar atması için her türlü kolaylığı göstermeye hazırız. Venezuela'da çok ciddi işler yaparak Türkiye'nin adını duyuran Erhan Şengel ve İpek Demirci'ye teşekkür ediyorum. Halklarımız arasındaki bağları daha da güçlendirmek amacıyla bugün gelenekselliğin dışına çıkarak ilk kez büyükelçilik ve başkonsolosluğun dışında milli gün kutlamamızı antik Halikarnas kentinde yapmak istedik. Bugün çok iyi bir karar verdiğimizi gördüm" dedi. Gecede Venezuela'nın dünyaca ünlü aşçısı Antonia Garces 40 çeşit yöresel yemeği konuklara sundu.
BÜYÜKELÇİ VE EŞİ SAMBA DANSLARI İLE BÜYÜLEDİ
Gecede, Venezuela'nın usta cazcısı Orlando Poleo caz, Küba ve afro Venezuela ritimlerinden oluşan iki saatlik konser verdi. Konserde konuklar Latin müzikleri eşliğinde dans ederek eğlendi. Büyükelçi Reyes eşi ile birlikte yaptığı Samba ve Latin danslarındaki kıvraklığı ile konukları büyüledi ve büyük alkış aldı.

FOTOĞRAFLI