CHP'li Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İmamoğlu, mazbatasını almak için Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Adliyede, İmamoğlu'nu vatandaşlar karşıladı. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle İmamoğlu aracından bir süre beklemenin ardından inebildi. Çağlayan Adliyesi'ndeki izdiham nedeniyle yapılması planlanan basın açıklaması iptal edildi. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk açıklamayı yaptı. Ekrem İmamoğlu, Mevlüt Uysal'dan görevi devraldı.

AKP İBB adayı Binali Yıldırım ise mazbata töreninin ardından “Demokrasi ve hukuk işlemiş; körüklenen gerilimin gereksizliği görülmüştür. Partimiz hukuki haklarını kullanmaya devam ediyor. Son söz YSK’nındır” açıklamasını yaptı.

İlk konuşmasının ardından İmamoğlu, görev devir teslimini gerçekleştirmek üzere mevcut belediye başkanı Mevlüt Uysal'ın yanına çıktı. Görevi İmamoğlu’na teslim eden Mevlüt Uysal, makam odasından ayrıldı.
İmamoğlu devir teslim töreninin ardından belediye önündeki otobüse konuşma yapmak için çıktığında vatandaşlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını attı.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Anlaşıldı siz diyorsunuz ki 'az laf çok iş'. 'Sen konuşma biz konuşalım' diyorsunuz. Hakikaten iyi ki varsınız. Bu şehre, bu güzel insanlara barış getiriyoruz barış. Bu güzel insanlara sevgiyi getiriyoruz.

Herkesi selamlıyorum. Bu şehirde yaşayanları selamlıyorum. Türkü, Laz'ı, Kürt'ü selamlıyorum. Bu şehrin Müslümanlarını, Alevilerini, Sünnilerini, Hıristiyanlarını Ermenilerini selamlıyorum. Bu güzel şehirde yaşayan herkesi selamlıyorum. Hoşgeldin istanbul. Asla vazgeçmedik. Haktan hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik.

Bu şehrin vicdanından ahlak duygularından bu şehrin adalet duygusundan asla vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz.

Bu ülkenin kurucu değerlerinden vazgeçmedik. Cumhuriyetten vazgeçmedik. Mustafa Kemal Atatürk'ten vazgeçmedik. 

Artık kaymak tabakası vatandaş yok. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok. Bu şehrin nimetlerini paylaşmak var! Bu şehrin ezileni olmayacak.

 

Kimsenin üşümesine, aç kalmasına, bu şehirde fırsat tanımayalım. Sokağınızda bugüne kadar sizi kutuplaştıran, ayrıştıran hangi unsurlar varsa, selam borcunuzun olduğunu düşündüğünüz bir hemşehriniz varsa lütfen bu kardeşiniz sizden rica ediyor. Buradan ayrıldıktan sonra onun elini sıkın, ona kucak dolusu sevgilerimi iletin.

Hata yapabilirim, ayağım tökezleyip yere düşebilirim. Benim elimden tutup beni 16 milyon insan olarak ayağa kaldırmaya var mısınız?

Milletvekillerime, başkanvekillerime, partim CHP’ye, partimin başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, aynı şekilde İYİ Parti’ye ve Meral Akşener’e teşekkür ediyorum

Size katılımcılık, şeffaflık, dünyanın en demokrat başkanlığını vaat ediyorum!

Görevi nasıl teslim almışsak, günü geldiğinde görevi layıkıyla teslim etmek isteriz. İhanet etmeden, bu şehri koruyarak, her şeyine sahip çıkarak emanet alıp emanet edeceğiz.

Yolda giderken güler yüzle, neşeli, coşkulu, umutlu, her gördüğünüze deyin ki, 'İstanbul’a yeni bir başlangıç geldi'.