Süleyman KAYA/İSTANBUL,()İSTANBUL’da yapılacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için Fatih'deki Vatan Caddesi sabah saatlerinde araç trafiğine kapatıldı. Polis ve askeri araçların geçişlerine izin verildi. Dedektör köpekle polisler bomba araması yaptı.
30 Ağustos Zafer Bayramı töreni nedeniyle Vatan Caddesi ve bağlantı yolları 07.00 itibariyle trafiğe kapatıldı. Vatan Caddesi’nde bomba uzmanı tarafından çevrede Alex isimli dedektör köpekle çevrede bomba araması yapıldı. Polis helikopterinin de havada çalışma yaptığı görüldü.
TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR VE GÜZERGAHLAR
İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, trafiğe kapatılacak cadde ve sokaklar ile alternatif yol ve güzergâhlar şöyle; Topkule, Mahmutbey Köprüsü, Mahmutbey yolu ve Topkule arası, Vatan Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Topkapı, Edirnekapı Kavşağı ve Vatan Caddesi kesişim noktası Mahmutbey Köprüsü ve Sultançiftliği kavşağı arasında kalan yol.

ALTERNATİF YOL VE GÜZERGAHLAR
D-100 Karayolu'ndan Vatan Caddesi'ne gidecek olan sürücülerin Haliç Tünel, Edirnekapı, Fevzipaşa Bulvarı, Aksaray güzergâhını veya Haliç Tünel, Ayvansaray ışıklardan Balat yolunu takiben Unkapanı ve Sirkeci istikametlerini kullanmaları, E-80 Karayolu'nu kullanacak sürücülerin, Milliyet Gazetesi karşısından TEM Otoyolu istikametini kullanmaları, Sahil yolunu kullanacak sürücülerin sahil güzergâhından Yenikapı-Kumkapı-Sirkeci istikametini kullanmaları, Vatan Caddesi'ni kullanarak Fatih ilçesindeki hastanelere gelecek olan gerek ambulans sürücüleri, gerekse diğer sürücülerin Sahil yolunu tercih ederek Samatya'dan Cerrahpaşa-Çapa-Haseki veya Vakıf Gureba Hastanelerine intikal etmeleri, Fatih istikametinden aynı gerekçelerle hastanelere intikal edecek sürücülerin Atatürk Bulvarı-Aksaray ve Millet Caddesi güzergâhını kullanmaları uygun olacaktır" şeklinde bildirildi.

(FOTOĞRAF)