Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() BALYOZ ve Ergenekon Davası sanıklarının yakınlarının her hafta düzenlediği vardiya bizde eyleminin 75’inci buluşmasına, İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca ile eski içişleri bakanlarından, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu destek verdi.
Beşiktaş Meydanı’nda saat 13.00’de başlayan eylem sırasında, ‘Malumlar Sıfırlandı, Masumlar Tuksak Hala” pankart açıldı.
Basın açıklaması yapmayacağını söyleyen grup üyeleri, açıklamamız bu pankarttır. Bu hafta açıklama yerine bir marş okuyacağız’ diyerek sözlerini uyarladıkları ve Silivri Cezaevine giderken söyledikleri, ‘Bugün yine mağdur olduk, Bu bizi asla yıkamaz, direneni tarih yazar, tarihi de kahramanlar” şeklindeki marşı okudular.
İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca yaptığı konuşmada;
“Her şeyden önce bir sanatçı olarak yanınızdayım. Haklı davanızda sonuna kadar yanınızda olacağım. Bir seçim nedeniyle intikaya uğramış durumdayız. Ses kesildi. AKP ikiye bölündü. Cemaatle birbirlerinin ipliğini dakika dakika, pazara çıkarıyorlar. Bunların bire bir soyguncu olduğunu gözlerimizle gördük, kulaklarımızla duyduk. Bunu montaj diye inkar etmenin, imkanı var mı? Ben bu konuda sanatçıyım, bilirkişiyim. Stüdyolarım var. Böyle ne montaj olur, ne dublaj olur. Bu ancak Allah, peygamber diyerek dini istismar ederek hırsızlık bunun adı” dedi.
Seçim çalışmaları nedeniyle partisinin Beşiktaş İlçe Teşkilatını ziyaret eden, eski içişleri bakanlarından MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu da vardiya bizde eylemine destek verdi. Başesgioğlu; “Vatansever subaylarımız, aydınlarımız, gazetecilerimiz bir bedel ödüyorlar. Aileleriyle birlikte bedel ödüyorlar. Bütün mücadelemiz, Türkiye’nin hukuk devleti olması, demokrasiye ulaşmamız. Önümüzde kritik süreçler var. Umarım bu kritik süreçler hepimizin özlediği adalet, özgürlük adına ülkemizin önünü açacaktır. Aileler olarak göstermiş olduğunuz vatansever, vefalı duyguya saygı duyuyorum” dedi.
Vardiya Bizde eylemine, CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Murat Haznedar , modacı Yıldırım Mayruk ve Emekli Tuğamiral Türker Ertürk destek verdi. MO
MO(HE)(FOTOĞRAF)