Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - VAN Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan 40 kişilik koro ekibi, sahne deneyimlerini arttırmak ve okulun tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla Hakkari'de konser verdi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Güzel Sanatlar Lisesi oda orkestrası ve çok sesli korosu Hakkarili öğrenci ve vatandaşlara müzik ziyafeti sundu. Okulu tanıtmak ve yetenekli olan öğrencileri okula kazandırmak amacıyla bir proje başlattıklarını ve bu kapsamda Hakkari'ye geldiklerini belirten Van Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Serhat Dündar, vatandaşların konsere yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Van ve çevre illerde büyük bir öğrenci potansiyelinin bulunduğunu ve bu öğrenciler arasından geleceğin sanatçı adaylarını yetiştirmek istediklerini belirten Dündar, "Okulumuzun tanıtımını yapmak ve müzik bölümü öğrencilerimizin sahne deneyimini artırmak amacıyla Hakkari'ye geldik. Bölgenin yetenekli öğrencilerini geleceğin yetenekli sanatçı adayları olarak yetiştirmek üzere üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağız. Bu çalışmamız ile bir ilke imza atmış olacağız. Bir öğrencimizin Kürtçe yaptığı düzenlemeyi ilk kez burada sahneleyeceğiz. Başlatılan sürecede bir katkımız olacağına inanıyorum" dedi.

BD(FE/BT) (FOTOĞRAFLI)