VAN'da kendilerine TOKİ'nin yaptırdığı deprem konutları verilmediği için konteyner kenti boşaltmayan depremzedeler, kalıcı konut sorunlarının çözümü için Ankara'ya yapacakları yürüyüşü, bu konudaki görüşmelerin tıkanmaması için erteledi.
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından kurulan konteyner kentlerin bir bölümü kademeli olarak kaldırılırken, kendilerine TOKİ tarafından yaptırılan konutlardan çıkmayan kiracılardan bazıları halen konteyner kentte yaşamlarını sürdürüyor. Yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için dönüşümlü açlık grevine başlayan konteynerlerdeki 55 depremzede aile, kalıcı konut talepleri yerine getirilmediği için Ankara'ya yürüme kararı aldı.
Bugün Ankara'ya yürüyecek olan depremzedeler Valilik ile Kent Koordinasyonu arasında yapılan görüşmeler sonrası eylemlerini erteledi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan depremzede Ali Ahi, kalıcı konut sorununun çözümü konusunda adım atılmaması halinde eylemlerini ilerki günlerde yapacaklarını belirterek şunları söyledi:
"147 gündür direniş sergiliyoruz. Kalıcı konut sorunumuz çözülmeden konteyner kenti boşaltmayacağız. Bundan dolayı Ankara'ya yürüme kararı almıştık. Ancak Van Kent Koordinasyonu ile Valilik arasında yapılan görüşmede bakanlığa 2 bin 500 sosyal konut talebini iletildiği bize söylendi. Bu süreçte görüşmelerin tıkanmaması için Ankara yürüyüşümüzü bir süreliğine ertelemiş bulunmaktayız. Ancak sorunumuz çözülmezse parlemantoya yürüyeceğiz."