VAN, () - MAZLUM- Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, yasa dışı dinlemele olaylarına ilişkin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda buludu. 
Türkiye genelinde dinleme skandalının bazı gezetelerde yayınlanan listede isimleri bulunan Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan ile Van'da kitapçılık yapan M. Fatih Yoksul, bugün Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Suç duyusu ardından adliye çıkışında Mazlum-Der üyeleriyle birilkte açıklama yapan Aslan, siyasetçi, gazeteci, işadamlarının telefonlarının hayali bir terör örgütü soruşturması kapsamında dinlendiğini söyledi. Aslan, şöyle dedi:
"İddia edildiği gibi birbiriyle ilgisi olmayan çok sayıda kişi ve kurumun iletişimlerinin soruşturmalar bahane edilerek bu kardar kolay dinleyebilmelerine olanak sağlayan adli sistemin derhal gözden geçirilmesi gerekir. Aynı şekilde bu tür bahanelerle yargılamaları devam eden yüzlerce tutuklunun durumları da gözden geçrilmelidir. Adli sistem kullanılarak adı geçen hak ihlallerine göz yuman ve bu ihlalleri yapan tüm adli ve idari çalışanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması dışında hukuk sisteminde acilen gerekli önlemler de alınmak suretiyle evrensel insan hakları kapsamında yer alan temel hak ve özgürlüklerin hayata geçirilmesi sağlanmalıdır. Bu dinlemelerin bir an önce yasal delil olma statüsünden çıkarılması gerekmektedir." 

OA(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)