Osman BEKLEYEN/VAN, () - VAN Valiliği Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciası için yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında ilk olarak bugün cuma namazı sonrası yardım toplanacak.
Soma'da yaşanan maden faciası için tüm Türkiye gibi Van da seferber oldu. Van Valisi Aydın Nezih Doğan yaptığı basın toplantısında Soma için yardım kampanyası başlatıldığını söyledi. Ticaret Sanayi Odası ve Müftülüğün öncülüğünde başlatılan kampanyada toplanan para miktarı belirli aralıklarla oluşturulan komisyon tarafından açıklanacak. Vali Aydın Nezih Doğan, Van'ın 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de 7.2 ve 5.6 büyüklüğünde 2 deprem yaşadığını ve bu depremler sonrası Türkiye'nin seferber olduğuna dikkat çekti. Vali Doğan, "Bu birlik ve beraberlik sayesinde Van büyük afetin etkilerini kısa sürede atlatmayı başarmıştır. Afet yaşamış bir il olarak en çok biz Soma'nın Somalıların sıkıntılarını hissedebiliyoruz. Hissiyatımızı hiç olmazsa maddi düzeyde yansıtabilmek amacıyla böyle bir kampanya yürütme kararı aldık. Kampanyaya destek vermek isteyenlerin Ziraat Bankası'nda açılan 35952025-5008 nolu hesaba bağışlarını yatırabilirler" dedi.
Van TSO Başkanı Necdet Takva ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas da kampanyanın büyük önem taşıdığını bunu bir insanlık görevi olduğunu ifade etti.

OB(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)