VAN'da Ayhan Şahenk Vakfı tarafından yaptırılan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin temeli törenle atıldı.
Edremit İlçesi'nde yapılan temel atma törenine Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Başkanı Zafer Nuri Eraslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına katıldı. 2014 yılının Ağustos ayında tamamlanması planlanan 6 bin 680 metrekare kapalı alana sahip 30 derslikli eğitim merkezininin temel atma töreninin açılış konuşmasını Ayhan Şahenk Vakfı Genel Başkanı Zafer Nuri Eraslan yaptı. Türkiye'de 125 bin otistik çocuk olduğunu belirten Eraslan, bu çocuklardan 2 bin 114'üne eğitim verilebildiğini söyledi. Genel Başkan Eraslan,"Otistik çocuklara eğitim veren Türkiye'de şu anda 23 merkez var. Buradaki eğitim merkezinin önemi çocukların eğitime başlamasıyla daha iyi anlaşılacak. Bu okullarda eğitim gören çocuklar topluma katılacak ve toplumla birlikte yaşamaya başlayacak" dedi.
"DAHA FAZLA ÖZEL EĞİTİM KURUMUNA İHTİYAÇ VAR"
Daha sonra konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van'da şu anda tespit edilen otistik çocuk sayısının 50 olduğunu söyledi. Ancak gerçek sayının bu olmadığını belirten Vali Doğan,"Bu sayı daha fazladır. Bu eğitim kurumları şu anda Van'da sadece 3 tane var. Bu yetersizdir. Böyle özel eğitim veren okullara daha fazla ihtiyaç vardır. Geçmişe göre bu tür çocukların topluma kazandırılması için farklı politikalar uygulandı. Bu yönde yapılan çalışmalara sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Umuyoruz Ayhan Şahenk Vakfı'nın yaptırdığı bu eğitim kurumunun dışında diğer gruplar da böyle yatırımlar yapar. Çünkü bu tür özel eğitim merkezleri açan insanlar daha mutlu oluyor" dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Başkanı Zafer Nuri Eraslan ve Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ilk harcı dökmek için butona bastı.