Murat ÇAĞLAR/VAN,() - VAN'da 19 milyon liraya mal olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu'nda minikler ve gençler, profesyonel hocalar eşliğinde yüzme öğreniyor. 6 ile 12 yaş arasındaki 472 çocuğa yüzme tekniğini öğrettiklerini belirten Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü İsmail Çallı, "Van'da her yaşa hitap etmeyi amaçlıyoruz. Şu anda çocuklara eğitim veriyoruz. Milli yüzücüler yetiştirip madalyalar kazanmak istiyoruz" dedi.
Van'da Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'ndeki olimpik havuz, ulusal ve uluslararası yarışlara da ev sahipliği yapabilecek konumda. 50 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde, 2.5 metre derinliğindeki havuzda 10 kulvar bulunuyor. Bölgede tek olan olimpik havuzun yaz aylarındaki misafirleri ise minik öğrenciler ve gençler. Okulların tatile girmesiyle 6 ile 12 yaşındaki çocuk ve gençlere profesyonel hocalar eşliğinde eğitim verilmeye başlandı. 472 çocuk ve genç haftanın 3 günü toplam 9 saat olimpik havuzda yüzme eğitimi alarak serinliyor.
Hedeflerinin Van'dan milli yüzücüler çıkartmak olduğunu söyleyen Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü İsmail Çallı, "Şu anda havuze gidip gelen 472 sporcumuz var. Çocukların hepsi de çok yetenekli. Amacımız bu yetenekli çocukları yetiştirerek milli yüzücüler yapmak. Umarım bu hedefimize en kısa zamanda ulaşırız. Çünkü altyapımız ve tesislerimiz bunu gerektiriyor" dedi.

FOTOĞRAF