VAN'da iki yıl önce meydana gelen depremlerin ardından geçici barınma için kurulan ve bir bölümü kaldırılamayan konteynerlerde yaşayan 22 yaşındaki Sevim Gül, görücü usulüyle 33 yaşındaki Bülent İlkan ile nişanlandı. Elektriksiz olan konteyner kentinde nişan törenine katılanlar bir aracın hoparlöründen çalınan müzik eşliğinde halay çekti.
Van'da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra geçici barınma için kurulan konteyner kentlerin büyük bir bölümü, afet konutlarının yapılıp teslim edilmesinin ardından kaldırıldı. Ancak kiracı olan ve kendilerine konut çıkmayan bazı aileler ise halen konteynerlerde yaşamlarını sürdürüyor. Yaklaşık 40 ailenin barındığı ve çıkmaları için de elektrikleri kesilen Tahir Paşa konteyner kentinde dün akşam nişan töreni düzenlendi. İstanbul'da yaşayan ve bir şirkette çalışan Bülent İlkan, görücü usulüyle Sevim Gül'le nişanlandı. Nişan töreni de konteyner kentte yapıldı. Evsiz oldukları için hüznün de yaşandığı nişan töreninde, genç çiftin arkasına da "Sayın Başbakanım Van'a Hoş geldiniz. Bizler 7.2 depremin mağdurarı olarak sıcak bir yuva istiyoruz" pankartı asıldı.
EV İSTEDİLER
Nişana katılanlar, bir aracın hopörlöründen çalınan müzikle halay çekti. Bülent İlkan evsizlere ev istediklerini belirterek, "Başbakan, Bakanlar ve Milletvekillerine buradan seslenmek istiyorum. Buradaki insanlara ev yapsınlar. Bizim için en büyük düğün hediyesi de o olur. Bu insanlar çok zor şartlar altında burada yaşamlarını sürdürüyor. Eğer böyle bir hediye gönderseler biz çok mutlu oluruz" dedi.
Gelin Gül ise, Van depreminden beri ailesiyle birlikte çok zor şartlarda Tahir Paşa konteyner kentte barındıklarını belirterek, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan konteyner kent sakinlerine teşekkür etti.
Konteyner kentte kalan Azu Yıldaş ve Arzu İlkan da Van'ı ziyaret eden Başbakan Erdoğan'ın kendilerine sahip çıkması için konteyner kent girişine astıkları pankart nedeniyle polislerin kendilerine terörist muamelesi yaptığını söyledi. Zor şartlar altında yaşadıklarını anlatan Yıldaş "Kimse bize bakmıyor. Elektriğimiz kesik, kış ayı yaklaşıyor. Başbakan'a sesimizi duyurmak için pankart astık. Ona da izin verilmedi" diye konuştu.