VAN'da bir grup KESK üyesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızlı erkekli öğrenci evleriyle ilgili sözlerine tepki amaçlı basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Muazzez Orhan, "Bu yolla, bu tür söylemlere karşı duranlar 'ahlaksız', söylemi kabul edenler 'ahlaklı' ilan edilmektedir" diye konuştu.
Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Feki Teyran Parkı'nda toplanan KESK Van Şubeler Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızlı erkekli öğrenci evleriyle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Muazzez Orhan, kadınlı erkekli direnmeye devam edeceklerini belirterek, hükümetin sürekli kadınları siyaset malzemesi yapmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Orhan, "Biz KESK'li kadınlar, iktidarın bedenimizin, kimliğimizin, yaşam tarzımızın, emeğimizin ve varoloşmuzun sınırlarını belirlemeye çalışmak yoluyla kadınlığımız üzerinden sürekli bir denetim kurmak istemesini kabul etmiyoruz" dedi.
Kızlı erkekli aynı evde kalan öğrencilerle ilgili ihbarların söz konusu olduğuna değinen Orhan, "Bu ihbarlar valilikler ve emniyet teşkilatlarınca değerlendirilip, öğrenci evlerini dikizlemenin meşru zemini oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu aynı zamanda ülkeyi yönetenlerin, kendi 'namus' anlayışlarını temel alarak, kendilerini bir 'ahlaklılık' söyleminin sahibi ilan etmelerinin bir yoludur. Bu yolla, bu tür söylemlere karşı duranlar 'ahlaksız', söylemi kabul edenler 'ahlaklı' ilan edilmektedir. Unutmayalım ki üniversiteler demokrasinin, bilimin ve özgürlüklerin mekanıdır. Öğrencilere yönelik her müdahale toplumu daha fazla kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır" diye konuştu.
Grup açıklamanın ardından dağıldı.