VAN Sağlık İl Müdürlüğü 112 acil servis ekipleri, evde sağlık hizmeti gören hasta ve yatalaklar için ambulans hizmeti veriyor. Talep üzerine eve giden ekipler hastaları alarak oy kullanacakları okullara götürüyor.
Van Karşıyaka Mahallesi'nde evde sağlık hizmeti gören 65 yaşındaki mide kanseri Zumeyran Aşan oy kullanmak için 112'yi aradı. Bu istek üzerine sağlık ekibi, Aşan'ı ambulansla evinden alarak oy kullanacağı Kinyas Kartal İlkokuluna götürdü. İki sağlık personelinin yardımıyla oy kullanacağı sandığa giden Aşan, oyunu kullandıktan sonra tekrar ambulansla evine bırakıldı. Uygulamadan çok memnun olduğunu söyleyene Aşan, "Seçimler ülkeye ve Van'a hayırlı olsun" dedi.
Kendilerine gelen talep üzerine hastaları oy kullanacakları okullara götürdüklerini söyleyen Acil Tıp Teknisyeni Rahime Atay, "Sabahtan bu yana bize 6 kişi başvuruda bulundu. Gelen talepler üzerine hastaları büyük bir titizlikle evlerinden alarak oy kullanacağı okula götürüyoruz. Vatandaşlarımız bu uygulamadan çok memnun" dedi.

MÇ (FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)