Murat ÇAĞLAR/VAN, () - İNSAN Hakları Derneği'nin (İHD) Türkiye genelinde hasta tutukluların serbest bırakılması için başlattığı imza kampanyasına Van da katıldı. Van'daki standı ziyaret eden İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, 644 hasta tutukludan 235'inin durumunun ağır olduğunu ve bir an önce serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi.
Cezaevlerindeki hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla İHD Van Şubesi tarafından basın açıklaması yapılarak, imza kampanyası başlatıldı. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Sanat Sokak'ta yapılan basın açıklamasına İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Van Şube Başkanı Ersin Biricik ve dernek üyeleri katıldı. Türkdoğan, Türkiye'deki cezaevlerinde bir çok hasta tutuklunun öldüğünü belirterek hükümetin bu konuda adım atmamasını eleştirdi. Türkdoğan şöyle dedi:
"Maalesef hükümet her defasında verdiği sözleri yerine getirmedi ve hala getirmeme noktasında da direniyor. Cezaevlerinde hasta tutukluların onlarcası yaşamını yitirdi. Onlarcası sakat kaldı ve onlarcası da ölüm sınırında. Bugün Türkiye'de cezaevlerinde 644 hasta zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Durumu ağır olan 235'i ise cezaevinde ölümü bekliyor. Bizim isteğimiz bu 235 tutuklunun bir an önce tahliye edilmesi. Diğer tutukluların ise tedavi altına alınmasıdır."

FOTOĞRAFLI