VAN'da bazı meslek odaları ve sivil toplum örgütü temsilcileri bir araya gelerek, elektrik kesintilerini takip edebilmek için komisyon oluşturdu.
Van'da son günlerde meydana gelen elektrik kesintilerine vatandaşlar ve esnaf tepki gösterirken, biraraya gelen sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları enerji takip komisyonu kurdu. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (VATSO) ilk toplantısını yapan 12 STK ve meslek odası temsilcisi, ilk toplantılarında sorunun çözümü için 6 maddeden oluşan kararlar aldı.
Alınan kararlarda, vatandaşın ve esnafın kaliteli ve kesintisiz elektrik alma hakkının ihlal edildiği sonucuna varılırken, bu sorunun çözümü için Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ)'nin gerekli çalışmayı yapması için girişimlerde bulunması istendi. Ayrıca konunun takipçisi olmak üzere kurulan komisyon tarafından hazırlanacak teknik rapor ve çözüm önerileri ile birlikte Başbakan, Enerji Bakanı, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu, Van Milletvekilleri ve Van Valiliği nezdinde gerekli başvurular yapılacak.