Murat ÇAĞLAR/VAN, () - TÜRKİYE Briç Federasyonu tarafından düzenlenen 'Türkiye Kulüpler Takım Şampiyonası', Van'da tüm hızıyla devam ediyor. Şampiyonaya 64 kulüpten 450 sporcu katıldı.
Briç Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Briç şampiyonası, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ilk defa Van'da Merit Otel'de yapılıyor. Birçok şampiyonun yarıştığı turnuvada elemeler son hızıyla devam ederken Van'a birçok ilden 450 sporcu geldi. Sporcular bir taraftan şampiyonada ter dökerken bir taraftan da kentin tarihi ve turistik yerlerini geziyor.
Çözüm süreciyle birlikte bölgede birçok spor faaliyetinin gelişeceğini söyleyen Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Opr. Dr. Nevzat Aydoğdu, "Kırsal bölgelerde briç faaliyetlerini yaygınlaştırmak ve özellikle barış sürecine katkı sunmak için Van'a geldik. Bu barış sürecinin olması ile birlikte hem batı ile doğu arasında kırılan gönül köprülerinin tamir edilmesi hem de insanların birbirlerine karşı olan ön yargılarının giderilmesi açısından spor önemli bir adımdır. Biz buraya gelerek bu adımı attık. Ve İlk kez Türkiye Kulüpler Takım Şampiyonası'nı bu yıl Van'da yapıyoruz. Bir çok sporcu ilk kez buralara geldi. Hepside burada olmaktan oldukça memnunlar. İnşallah bundan sonrada Van'da yeniden turnuvalar düzenleyeceğiz" dedi.
Van'da 3 Ağustos'ta başlayan ve eleme turlarının yapıldığı şampiyonanın final karşılaşması 8 Ağustos'ta yapılacak. Turnuva sonunda 1'inci, 2'nci ve 3'üncü'lere ödülleri yapılacak törenle verilecek.

FOTOĞRAFLI