VAN'da 59 sivil toplum örgütünden oluşan Van Demokrasi Platformu, ortak bir açıklama yaparak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün saldırılarını kınadı.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Fekiye Teyran Parkı önünde toplanan ve aralarında KESK dönem Sözcüsü Salih Erdemir ile 58 sivil toplum örgütü ve derneğin bulunduğu Van Demokrasi Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Irak'ta terör örgütü IŞİD'in Ezidilere yönelik yaptığı saldırıları kınayan Van Demokrasi Platformu üyeleri adına açıklamayı TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şemsettin Bakır okudu. Bakır, terör örgütü IŞİD'in tüm dünya halkarı ve tarih önünde hesap vereceğini belirterek şöyle konuştu:
"Egemen güçlerin katliamcı ve soykırımcı odaklarından biri olan IŞİD çetelerinin Kürdistan'ın Rojava ve güney haklarına yönelik katliamlar yaparak tarihi ve kültürel değerleri yok ederek sonuç almaya çalışmaktadır. Bu çeteci oluşum ve onun arka planında olanlar unutmasınlar ki, tüm dünya hakları ve tarih önünde hesap vereceklerdir. IŞİD çetelerinin savunmasız kalan Şengal kentine yönelimiş ve bu yönelimleri sonucu yüzlerce Şengal'de yaşayan Ezidi Kürdün katledilişi, rehin alınışı çocuk ve yaşlıların açlık ve susuz kalışıyla yaşamlarını kaybetmesi yüzlerce kadına tecavüzü ve soykuruma tabi tutulmasını insan tarihi açısından asla kabul edilmeyecek faşizan ve vahşi saldırılardır."

FOTOĞRAFLI