BAŞKALE, ÇUKURCA VE YÜKSEKOVA'DA SOMA EYLEMİ
Van'ın Başkale, Hakkari'nin Yüksekova ile Çukurca İlçesi'nde Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciası, yürüyüş ve basın açıklamalarıyla protesto edildi. İlçelerde tüm program ve düğünler iptal edildi. Başkale'de Soma faciasını protesto için ilçe merkezinde yapılan basın açıklamasına Başkale Belediye Başkan Vekili Aynur Tarhan, Kürdi-Der İlçe Başkanı Ertuğrul Korkmaz, BDP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak, Belediye Meclis Üyeleri, BDP ve HDP'li yöneticiler STK temsilcileri öğrenciler ve çok sayıda kişi  katıldı. Açıklamayı yapan Kürdi-Der İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak Soma'daki acının herkesin olduğunu belirterek, "13-20 Mayıs arası başta düğünler olmak üzere tüm etkinlikler iptal edildi. 40 milyon Kürt olarak Soma'daki acıyı paylaşıyoruz" dedi.
YÜKSEKOVA BDP AÇIKLAMA YAPTI
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde de BDP Cengiz Topel Caddesi üzerinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan BDP Yüksekova İlçe Başkanı Fikret Turgut, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine başsağlığı diledi. Turgut, "Sömürü düzeni sadece maden ocaklarında değil, Türkiye’deki tüm iş yerlerinde görülmektedir. Gever (Yüksekova) halkı ve BDPi olarak Soma halkının acısını yürekten paylaşıyoruz" dedi.
ÇUKURCA'DA SESSİZ YÜRÜYÜŞ
Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nde Belediye Başkanı Servet Tunç, STK temsilcileri, BDP'lileri nde bulunduğu yaklayık 200 kişi PTT binası önünde toplanarak yürüyüşe geçti. Ellerinde "Hükümet istifa" dövizleri taşıyan kalabalık daha sonra 5 dakikalık bir oturma eylemi yaparak dağıldı.
Van'da KESK tarafından organize edilen yürüyüş ardından dağılan grubun polis araçlarını taşlaması üzerine manevra yapan zırhlı bir araç açık rögara düştü. Van'da 77 yıldır yayın yapan Vansesi Gazetesi bugün tam sayfa 'Van Kardeşlerine Ağlıyor' manşetiyle siyah beyaz çıktı. 12 sayfalık gazete bugün bütün sayfalarında Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin haberine ayırdı. Gazetenin arka sayfasında ise yine siyah beyaz bir madencinin fotoğrafıyla 'Acımız Büyük Bütün Türkiye'nin Başı Sağlosun' diye çıktı.

(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)