30 AĞUSTOS Zafer Bayramı'nın 92'nci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Van ve Hakkari'de de törenlerle kutlandı.
Van Valiliği tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen törene Van Vali Vekili Sabri Uzun, DBP'li Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Pınar Demir, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törenin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi sabahın erken saatlerinden itibaren trafiğe kapatılırken, caddeye açılan bütün sokaklara polis kontrol noktası kuruldu.
Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasının ardından Van Vali Vekili Uzun, Belediye Başkan Vekili Demir ile Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Barutçu valilik makamında geçerek tebrikleri kabul etti. Ardından Beşyol mevkiinde düzenlenen tören İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Halkın bayramının kutlanmasının ardından halk oyunları gösterisi ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Tören, askeri geçit töreni ile son buldu.
BELEDİYE BAŞKANI KATILMADI
Hakkari'de ise valilik binası önünde gerçekleştirilen törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Başsavcı Vekili Murat Şahin, Hakkari İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, kurum amirleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilde, polis alana barikat kururak yoldan geçen vatandaşlara üst araması yaptı.
Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na Valilik ve Garnizon Komutanlığı'nın çelenklerinin bırakılmasının ardından tören geçidi yapıldı. Daha sonra Vali Yakup Canbolat ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal makamında tebrikleri kabul etti. Törene katılmayan Hakkari Belediye Başkanı'nın ismi de anons edilmezken, zabıta ekipleri tarafından getirilen çelenk ise geri götürüldü.

FOTOĞRAFLI