VAN Valisi Aydın Nezih Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri süren 5 Vali yardımcısının, İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek başka yere tayinlerini istemesinin ardından Vali Doğan'ın İçişleri Bakanlığı'ndan talep ettiği müfettişler kente geldi. Bugün gelen 2 müfettiş için özel idare binasında 'çalışma odası' kuruldu.
Konya'dan 3 ay önce Van'a atanan Vali Doğan'ın kendilerine hakaret ettiğini ileri süren Van Vali Yardımcıları Mehmet Özel, Mehmet Yüzer, Zafer Coşkun, Salih Altun ve Hakan Alkan geçen hafta İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyle başvurup yer değişikliği talebinde bulundu. Bir toplantı için Ankara'da bulunan Vali Doğan, kente büyük yankı bulan olayla ilgili Van'a döndüğünde yazılı açıklama yaptı. Vali Doğan 4 Kasım'da yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"İlimizde görevli Vali Yardımcılarının görev yeri değişikliği talepleri ve buna bağlı olarak ortaya atılan asılsız iddiaların incelemesi için Valiliğimce İçişleri Bakanlığından Mülkiye Müfettişi talep edilmiştir. Bakanlıkça inceleme için Mülkiye Müfettişleri görevlendirildiği takdirde, durum bütün yönleriyle ortaya konulmuş olacaktır. Kamuoyumuzun bilgilerine sunulur."
Vali Doğan'ın müfettiş talep etmesinin ardından görevlendirilen 2 müfettiş bugün Van'a geldi. Valilik binasının onarımda olması nedeniyle bir süredir Valilik binası olarak kullanılan Özel İdare Müdürlüğü binasında, bir oda müfettişler için ayrıldı. Ayrılan odaya da 'Müfettiş çalışma odası' yazılı kağıt asıldı.